سوخو-۳۰

حتما نظرات خوتان را اعلام بفرمائید

سوخو-۳۰

سوخو-۳۰ بر مبنای بدنه پروازی و طرح کلی جنگنده سوخو-۲۷ (فلانکر) توسعه پیدا کرده است و در دو ورژن متفاوت در دو شرکت رقیب KnAAPO و ایرکوت تولید می‌شود.

مدل‌های ام‌کاکا و ام‌کا۲ در کارخانه‌های KnAAPO ساخته می‌شوند و برای فروش به چین و سپس اندونزی، ونزوئلا و ویتنام طراحی شدند. این شرکت در مراحل اولیه توسعه سوخو-۳۵ مشارکت داشت و در واقع این مدل‌ها نمونه‌های دوسرنشینه سوخو-۳۵های دهه ۱۹۹۰ هستند. چینی‌ها یک رادار قدیمیتر و سبکتر را برای جنگنده‌های خود انتخاب کردند و با حذف کاناردها ظرفیت بارگیری هواپیما بیشتر شده است. این ورژن‌ها جنگنده‌هایی با قابلیت دوگانه برتری هوایی و حمله به زمین هستند و درمجموع خصوصیاتی مشابه با اف-۱۵ئی (استرایک ایگل) آمریکا دارند.

ایرکوت به طور سنتی همکار نیروی دفاع هوایی شوروی (که مستقل از نیروی هوایی است) بود و در مراحل اولیه توسعه جنگنده‌های خانواده فلانکر مسئولیت ساخت سوخو-۲۵یوبی مدل دوسرنشینه تمرینی این جنگنده به آن واگذار شد. وقتی هندی‌ها به خرید سوخو-۳۰ علاقمند شدند این شرکت جنگنده چندمنظوره سوخو-۳۰ام‌کاآی را عرضه کرد که مدلی از سوخو-۲۷یوبی با اویونیک اصلاح‌شده بود. در این مدل‌ها علاوه بر قابلیت‌های حمله به زمین امکانات مناسب برای ماموریت‌های برتری هوایی مثل افزودن کانارد به بدنه، تراست وکتورینگ و رادار آرایه فازی دوربرد افزوده شده است. مالزی، الجزایر و ونزوئلا مدل‌هایی از این ورژن را خریداری کرده‌اند و نیروی هوایی روسیه و ایران هم مدل اس‌ام از این ورژن را به کار می‌گیرند.

 

طراحی سوخو-۳۰

بعداز آزمایشات موفق سوخو-۲۷، نیروی هوایی روسیه برای برطرف کردن نقصانهای سوخو-۲۷ شروع به ارتقا ویژگی‌های آن کردند. ازجمله این ویژگی‌ها افزایش برد هواپیما برای دستیابی به دورترین مرزهای کشور بود و همچنین برای سفرهای طولانی تک سرنشین بودن هواپیما مناسب نبود و نیاز به خلبان کمکی پیدا خواهد شد. در نتیجه سوخو-۳۰براساس سوخو-۲۷ یوبی طراحی و ساخته شد.

این پرنده دارای دو موتور و دو سرنشین و ترمز هوایی است که با ترکیبی از ویژگی‌های آیرودینامیکی و پیشرانش کنترل، قدرت مانور بسیار بالایی را از آن خودش کرده. این هواپیما با ذخیره ۵۲۷۰ کیلوگرم سوخت می‌تواند نزدیک به ۴٬۵ ساعت در مسافتی حدود ۳۰۰۰ کیلومتر پرواز کند. البته در حالت پرواز کروز برد به ۵۲۰۰ کیلومتر و مداومت پروازی حدود ۱۰ ساعت افزایش پیدا می‌کند.

مشخصات فنی سوخو-۳۰

مشخصهمقدار
تعداد سرنشین ۲
طول ۲۱٫۹۳۵ متر
طول دهانه بال ۱۴٫۷ متر
ارتفاع ۶٫۳۶ متر
مساحت بال ۶۲ مترمربع
وزن هواپیمای خالی ۱۷۷۰۰ کیلوگرم
وزن هواپیمای حاوی محموله ۲۴۹۰۰ کیلوگرم
بیشترین وزن برای برخاستن ۳۴۵۰۰ کیلوگرم
پیشرانش ۲ موتور توربوفن بای پس پایین
مقدار سوخت ۹۴۰۰ کیلوگرم
حداکثر سرعت ۲ ماخ
برد ۳۰۰۰ کیلومتر
سقف ارتفاع ۱۷۳۰۰ متر
شتاب افزایش ارتفاع ۲۳۰ متر در ثانیه

کشورهای استفاده کننده

World operators of the Su-30.png
 
  •  الجزایر نیروی هوایی الجزایر دارای 28 SU-30MKs در خدمت است. آنها ۱۶ عدد در سال ۲۰۱۰ به جای 35MiG-29SMT/UBT سفارش داداند.
  •  چین ۷۶ فروند مدل‌ام‌کاکا برای نیروی هوایی و ۲۴ فروند مدل ام‌کا۲ برای نیروی دریایی.
  •  هند هند از سوخو-۳۰ ام‌کاآی استفاده می‌کند که مدل مخصوص نیروی هوایی هند است. نمونه‌های اولیه در روسیه ساخته شده و نمونه‌های جدیدتر در هندوستان تولید می‌شوند. ۲۰۰ فروند سوخو-۳۰ تا اوت سال ۲۰۱۴ وارد ارتش شده‌اند.
  •  اندونزی ۱۱ فروند ام‌کا و ام‌کا۲
  •  مالزی ۱۸ فروند ام‌کاام
  •  اوگاندا ۶ فروند ام‌کا۲
  •  ونزوئلا ۲۴ فروند از مدل ام‌کا۲
  •  روسیه ۱۴ فروند ام۲ و ۳۴ فروند اس‌ام تا دسامبر ۲۰۱۴
  •  قزاقستان ۴ فروند از مدل اس‌ام
  •  ویتنام ۴ فروند ام‌کا و ۸ فروند ام‌کا۲. همچنین ۸ عدد دیگر نیز در حال تحویل است.

کاربران احتمالی آینده

  •  ایران وزیر دفاع ایران در فوریه ۲۰۱۶ اعلام کرد به زودی قراردادی برای خرید این جنگنده از روسیه امضا خواهد شد.

در جدیدترین اخبار راجع به ماجرای سوخوهای روسیه، در تاریخ 95/01/18 شمسی اعلام گردید و از امضای قرارداد فروش فلانکرها میان ایران و روسیه تا پایان سال جاری میلادی خبر داد.

گزارش خبری سیما که در آن به ویژگی‌های جنگنده سوخو30 (نوع SM) پرداخته شد، به گونه‌ای بود که به نظر می‌رسد ماجرای فروش این نوع از جنگنده‌های روس به ایران به مراحل جدی خود نزدیک شده است.

جنگنده بمب‌افکن Su-30 با معرف فلانکر سی (Flanker-C) یکی از محصولات شرکت سوخو روسیه، در حقیقت نمونه پیشرفته‌تر جنگنده Su-27 است که علاوه بر برتری هوایی، توانایی درگیری با اهداف زمینی و همچنین حمل طیف وسیعی از تسلیحات مختلف را داراست.

سوخو ٣٠ در حال حاضر علاوه بر نیروی هوایی روسیه، در کشورهای چین، الجزایر، آنگولا، مالزی، ونزوئلا، اندونزی، اوگاندا، قزاقستان و ویتنام فعال بوده و در کشور هند نیز تحت لیسانس تولید می‌شود ضمن آنکه دولت چین طرح J-16 خود را بر مبنای آن توسعه داده است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: موضوعات مرتبط: تصاویر ومطالب خواندنی در خصوص انواع پرنده های اهنین و تجهیزات نظامی دنیا ، ،
نويسنده : دوستی