زندگی نامه
- متولد ۱۹۶۲ شهر المجمعه عربستان سعودی
- تحصیلات تا دیپلم در آلمان
پدر عادل الجبیر در رایزنی فرهنگی عربستان سعودی در آلمان فعالیت میکرد به همین دلیل عادل نیز تحصیلات اولیه را در این کشور گذراند. عموی عادل الجبیر نیز در سمتهای مهم چون وزیر دادگستری و رئیس مجلس شورا (پارلمان) فعالیت کرده بود.
سمتهای قبلی
- دستیار سفیر عربستان سعودی در واشنگتن
- سخنگوی سفارت عربستان سعودی در واشنگتن
- عضو هیئت نمایندگی عربستان سعودی در مقر دائم سازمان ملل متحد در نیویورک
- مشاور سیاست خارجی ملک عبدالله پادشاه وقت عربستان سعودی،
- سفیر عربستان سعودی در واشنگتن
تحصیلات
لیسانس از دانشگاه شمال تگزاس (آمریکا) در رشته اقتصاد و علوم سیاسی فوق لیسانس علوم سیاسی و روابط بینالملل از دانشگاه جورج تاون - واشنگتن (۱۹۸۴)
سابقه فعالیت
۱۹۸۶ - در سن ۲۴ سالگی به دلیل تسلط به زبان انگلیسی به عنوان کارمند محلی در سفارت عربستان سعودی در واشنگتن استخدام شد. او سپس به عنوان دستیار سفیر در امور رسانهای و کنگره مشغول به کار شد. در آن مقطع بندر بن سلطان سفیر عربستان سعودی در واشنگتن بود.
۱۹۹۰ - او برای نخستین بار در مقابل رسانهها به عنوان سخنگوی سفارت عربستان در آمریکا حاضر شد تا موضع کشورش را دربارهٔ حمله نظامی عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ و سپس حمله ائتلاف به رهبری آمریکا به عراق در سال ۱۹۹۱ توضیح دهد.
۱۹۹۴ - انتقال به هیئت نمایندگی عربستان سعودی در مقر دائم سازمان ملل متحد در نیویورک
۱۹۹۹ - انتقال دوباره به سفارت عربستان در واشنگتن و تصدی مسؤولیت بخش رسانهای سفارت
۲۰۰۰ - صدور حکم عبدالله بن عبدالعزیز ولیعهد وقت عربستان سعودی و انتصاب او به عنوان مشاور در امور سیاست خارجی
۲۰۰۱ - پس از حملات ۱۱ سپتامبر او فعالیتهای رسانهای را افزایش داد تا از موضع کشورش در این حوادث دفاع کند.
۲۰۰۵ - انتصاب به عنوان مشاور در دفتر پادشاه با رتبه وزیر
۲۰۰۷ - انتصاب به عنوان سفیر عربستان در واشنگتن
۲۰۱۱ - مقامات آمریکایی با طرح ادعایی از خنثی سازی عملیات ترور عادل الجبیر سفیر وقت عربستان سعودی در واشنگتن خبر داده بودند. دو شهروند ایرانی به نامهای منصور ارباب سیار و غلام شکوری متهم این عملیات بودند که یکی از آنها (ارباب سیار) بازداشت شد.
۲۰۱۵ - انتصاب به عنوان وزیر خارجه[۱]
ترور ناموفق
در ۱۹ مهر ۱۳۹۰ (۱۱ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی) اریک هولدر وزیر دادگستری آمریکا اعلام کرد[۲] یک شهروند ایرانی-آمریکایی به نام منصور اربابسیَر را به عنوان متهم اصلی و یک شهروند دیگر ایرانی به نام علی غلام شکوری که افسر ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران معرفی شده است را به ارتباطگیری، طراحی و پرداخت پول به کارتل لوس زتاس جهت ترور عادل الجبیر، سفیر ریاض در واشنگتن متهم شده اند.[۳][۴] دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۰ (۱۷ اکتبر ۲۰۱۱) اعلام کرد که پرونده توطئه جمهوری اسلامی ایران برای ترور سفیر عربستان در آمریکا را به شورای امنیت فرستاد.[۵]
روابط عادل الجبیر در زمان وزارت با کشورهای منطقه خاورمیانه[ویرایش]
عادل الجبیر در سخنرانی خود در «همایش امنیتی منامه» -پایتخت بحرین- بیان می کند که گفت وگوهای اخیر وین، هیچ تغییری در موضع ریاض مبنی بر لزوم برکناری آقای اسد از قدرت نداده و مطلوب این است که «او همین بعد از ظهر برود. هرچه زودتر بهتر». این درحالی است که بیانیه ۹ ماده ای وین که موضع کلیه کشورهای شرکت کننده در اجلاس وین به حساب می آید، نه تنها خواستار کناره گیری بشار اسد از قدرت نشده، بلکه خواستار باقی ماندن کلیه نهادهای دولتی سوریه یعنی رئیس جمهور، دولت، دستگاه امنیتی، ارتش و حتی حزب بعث شده است. همچنین از زمان وزارت عادل الجبیر، تهاجم نظامی عربستان به یمن شروع شد و اکنون که ۷ ماه از آن می گذرد؛ حتی نهادهای بین المللی از قبیل سازمان عفو بین الملل اعلام کرده اند که سران عربستان مرتکب جنایت جنگی شده اند.[۶]
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط: بیوگرافی افراد سرشناس سیاسی دنیا، ،