مصاحبه با امير سرتيپ دوم خلبان «مسعود اقدام »قسمت دوم

حتما نظرات خوتان را اعلام بفرمائید

مصاحبه با امير سرتيپ دوم خلبان «مسعود اقدام »قسمت دوم

دوره به پايان رسيده بود و امريه پايگاه سوم شكاري را دريافت كرده بودم؛ قبل از اينكه خودم را به همدان معرفي كنم، معلمان گردان با فرمانده آنجا تماس گرفته و توصيه كرده بودند كه «بايد شاخ اقدام را بشكني!» به همين دليل، مدتي در ابتداي ورودمان به آنجا مشكل پيدا كرديم اما در ادامه، فرماندهان به حسن نيت ما و علت اصلي درگيري مان در تهران پي بردند و شرايط به حالت عادي بازگشت.
پروازهايم در پايگاه سوم شكاري همدان را تازه آغاز مي كردم كه زمستان شد. با آغاز فصل سرما، واقعاً عاجز شده بودم؛ براي من كه تمام عمرم را در خوزستان سپري كرده بودم، سرماي همدان مثل سرماي قطب جنوب بود! خلاصه با درخواست انتقال به بوشهر و اينكه فرماندهان كاملاً متوجه شده بودند كه سرما ديگر رمقي براي من باقي نگذاشته، با انتقالم به بوشهر موافقت كردند. اين نقل مكان من به بوشهر در سال پنجاه و پنج همانا و ماندنم در اين شهر به مدت سالهای سال همانا!

*قبل از آنكه به جنگ تحميلي برسيم، به ماموريت هاي عملياتي كه پيش از پيروزي انقلاب انجام مي داديد، اشاره بفرماييد؟

-قبل از پيروزي انقلاب، مأموريت رزمي و تمرينات مشترك زيادي با ديگر كشورها انجام مي داديم كه از اين بابت، تجربيات گرانبهايي كه بعدها در جنگ، بسيار به كارمان آمد، به دست آورديم. درباره مانور «ميد لينك» قبلاً گفته و شنيده ايم. در اينجا مي خواهم به مانوري بنام مانور «تجن» اشاره كنم تا همچنين بهانه اي باشد براي ياد نيك از يكي از بلند مرتبه ترين خلبانان اف چهار نيروي هوايي؛ در اين رزمايش كه از مبداء پايگاه هوايي چابهار انجام مي شد، يكي از سرشناس ترين و با شخصيت ترين خلبانان فانتوم، جناب سرگرد «منصور ناصري»، رهبر و فرمانده دسته اعزامي بود. ما همانطور كه براي همسايه طماع و متجاوزمان عراق، برنامه ويژه اي داشتيم، لشكرهاي بزرگ نيروي زميني و پايگاه هاي مجهز و بزرگ نيروي هوايي را رو در روي اين كشور ساخته بوديم و البته با همين آرايش، در سال چهل و هشت كه فيل عراقي ها ياد هندوستان كرده بود، چپقشان را حسابي چاق نموده بوديم. در اين ميان، از همسايه هاي شرقي مان نيز غافل نبوديم.
همانطور كه مي دانيد، يكي از وظايف اصلي ارتش، اجراي سالانه رزمايش هاي مختلف است. برگزاري اين رزمايش ها، علاوه بر اينكه در حفظ آمادگي و انسجام نيروها تأثير بسزايي دارند، حامل پيام آمادگي كامل و همه جانبه ارتش يك كشور براي دفع و مقابله با هرگونه تجاوز خارجي به همسايگان است؛ در اين بين، ممالك دنيا، مطمئناً تمام زواياي رزمايش را زير نظر مي گيرند. در سري رزمايش هاي «تجن» با محوريت نيروي هوايي، بمب افكن ها و بخصوص فانتوم ها وارد عمل مي شدند و ما هرساله، يكي از كوه هاي مرزي بين ايران و پاكستان را آماج بمب هاي سنگين خود مي نموديم. در اين مانور تجن، علاوه بر تمرين بمباران دقيق در پروازهاي مكرر، قدرت مشت آهنين نيروي هوايي، در مقابله با هر حركت پاكستان، به رخ اين كشور كشيده مي شد.
در آن مأموريت، ما در حالي از مبداء پايگاه چابهار عمل مي كرديم كه از پايگاه بودن، فقط باند پرواز داشت و ديگر هيچ! آن زمان، هنوز، هيچ امكانات رفاهي و اقامتي در چابهار ساخته نشده بود و اگر بگويم ما از ترس مار و عقربي كه به وفور در شب و روز روي زمين راه مي رفتند، روي بال هواپيماهايمان مي خوابيديم، شايد باورتان نشود. در گرماي مرداد ماه چابهار، از شدت گرما و شرجي بودن هوا، نفس مان بند مي آمد؛ ما به مدت يك هفته، در آن شرايط طاقت فرسا، چهار كوه بزرگ مرزي را در پروازهاي متعددي صاف كرديم! روزها پرواز مي كرديم و شب ها، با يك تشك ابري بدون ملحفه، در يك وضعيت به شدت كلافه كننده روي بال هواپيما مي خوابيديم. رطوبت هوا به قدري زياد بود كه هر دو ساعت با كمك يكديگر، تشك ها را مي چلانديم تا دوباره قابل خوابيدن باشد! در آن شرايط رقت بار، به مدت يك هفته، مأموريت را به انجام رسانديم و با اعلام اتمام مأموريت، اطلاع دادند كه فرمانده نيرو، تيمسار ربيعي، براي بازديد به چابهار مي آيد.
ادامه دارد...



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: موضوعات مرتبط: اخبار و گزارشات در ارتش ج ا ا ، ،
نويسنده : دوستی