تجريشي گفت: اين ميزان آب از طريق صرفهجويي در استفاده از منابع آبي، اصلاح روند آبياري و كشتهاي سازگار با شرايط منطقه، تصفيه پسابها و لايروبي نهرهاي منتهي به درياچه تأمين ميشود.
وي به تبخير زياد آب در درياچه بهعنوان يك مشكل اشاره كرد و افزود: درياچه اروميه سالانه حدود يكمتر تبخير داشته و اين ميزان تبخير در سطح مثلا 4هزار كيلومترمربعي درياچه، حدود 4ميليارد مترمربع بوده است. بنابراين درياچه اكنون سريع پرآب و سريع خالي ميشود كه به كم عمق بودن و بالا بودن تبخير برميگردد.
تجريشي در ادامه، به راهاندازي دستگاه گيرنده ماهوارهاي دانشگاه تبريز با هدف پايش تغييرات درياچه اروميه اشاره كرد و گفت: راهاندازي اين دستگاه موجب صرفهجويي در وقت و زمان ميشود.
اين عضو هيأت علمي با اشاره به اهميت پايش درياچه اروميه در روند احيا افزود: با استفاده از اين ماهواره، سيستمهاي جوي، عناصر اقليمي، پوشش گياهي، توسعه محدودههاي نمكي، كاهش سطح آب درياچه و رطوبت منطقه هر نيم ساعت مانيتور و رصد ميشود.
وي با بيان اينكه اين يك ايستگاه زميني است كه براي دريافت تصاوير ماهوارهاي كاربرد دارد، گفت: پيش از راهاندازي اين ايستگاه اگر به تصاوير ماهوارهاي از درياچه اروميه نياز داشتيم، بايد با ارسال نامهاي اينترنتي به ناسا، اطلاعات را درخواست ميكرديم يا از سازمان فضايي ميخواستيم كه اطلاعات را در اختيار ما قرار دهد اما اكنون ميتوانيم با ارتباط با دانشگاه تبريز اين اطلاعات را بهدست آوريم.
تجريشي خاطرنشان كرد: اكنون هر ماهوارهاي كه از مسير كشور عبور ميكند و در محدودهاي كه درياچه اروميه در آن قرار دارد ميگذرد، از طريق قراردادي كه با دانشگاه تبريز دارند، اين ايستگاه اطلاعات لازم را از طريق سيگنالهاي فرستاده شده به زمين دريافت ميكند و باعث ميشود تا اطلاعات در اختيار دانشگاه تبريز و سپس درخواستكنندگاني مانند ستاد احياي درياچه اروميه قرار گيرد.
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،