حتما نظرات خوتان را اعلام بفرمائید

اظهارات وزیر خارجه عمان درباره ایران/ پاسخ جالب بن‌علوی به مجری بی‌بی‌سی
وزیر امور خارجه عمان روابط مسقط با تهران را همواره مبتنی بر صداقت، دوستی و همکاری دو جانبه دانست و اظهار داشت برخی از اتفاقات منطقه ای نمی تواند روابط ما با ایران را تحت تاثیر قرار دهد.
 
بن علوی اظهارات وزیر خارجه عمان درباره ایران/ پاسخ جالب بن‌علوی به مجری بی‌بی‌سی
 
 
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز به نقل از العالم، وزیر امور خارجه عمان روابط مسقط با تهران را  همواره مبتنی بر صداقت، دوستی و همکاری دو جانبه دانست و اظهار داشت برخی از اتفاقات منطقه ای نمی تواند روابط ما با ایران را تحت تاثیر قرار دهد.


:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


هواپیمای سعودی در حریم هوایی ایران/ جنگنده‌های ایرانی وارد عمل شدند

اسکورت هواپیما هواپیمای سعودی در حریم هوایی ایران/ جنگنده‌های ایرانی وارد عمل شدند
 
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، کریمی قدوسی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس روایتی از نقض حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران توسط هواپیمای حامل مقامات نظامی عربستان سعودی و اسکورت این هواپیما با جنگنده‌های نیروی هوایی تا فرودگاه مبدأ مطرح کرد.



عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پنج‌شنبه گذشته یک هواپیما از فرودگاه دمام به مقصد قرقیزستان پرواز می‌کند که در این هواپیما فرماندهان نظامی عربستان سعودی برای جلسه‌ای با مقامات آمریکایی در خصوص داعش حضور داشتند.
 

 

وی افزود: مراقبت هوایی فرودگاه یزد این هواپیما را رصد می‌کند و پس از آن از فرودگاه تهران استعلام می‌گیرد که اجازه پرواز در حریم هوایی ایران را دارد یا خیر؟ و پس از آنکه مشخص می‌شود هواپیمای سعودی اجازه پرواز در حریم هوایی را ندارد هواپیماهای جنگنده برای اسکورت این هواپیما پرواز می‌کند و با نظر وزارت امور خارجه این هواپیما مجبور به ترک حریم هوایی و بازگشت به فرودگاه دمام می‌شود.
 

 

کریمی قدوسی تصریح کرد: وزارت امور خارجه و وزارت دفاع در این خصوص باید پاسخگو باشند و ما این را پیگیری می‌کنیم. چرا که پس از آنکه پدافند دستور می‌دهد که این هواپیما به زمین بنشیند و این هواپیمای سعودی مدعی می‌شود که به دلیل داشتن سوخت بیش از اندازه امکان فرود ندارد، وزارت امور خارجه با مماشات حکم به بازگشت این هواپیما به فرودگاه مبدأ می‌دهد.
 

 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص ادعای مطرح شده از سوی یکی از افراد عضو جبهه پایداری پیرامون توافق وزیر امور خارجه و آمریکا برای تحویل سردار سلیمانی به آمریکایی‌ها، گفت: من چنین فکری را قبول ندارم و اساساً منطق این ادعا را قبول ندارم و گمان هم نمی‌کنم که چنین چیزی باشد. به عنوان کسی که اخبار فراوانی از وزارت امور خارجه دارم عرض می‌کنم که این خبر دور از ذهن است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


96 درصد سکوهای موشکی ما آمادۀ شلیک فوری‌‌اند
سرگئی شویگو:
96 درصد سکوهای موشکی ما آمادۀ شلیک فوری‌‌اند
وزیر دفاع روسیه اعلام کرد؛ برنامه های این کشور برای تجهیز ارتش خود به موشک های بسیار دقیقی که می توانند سپر موشکی آمریکا را بشکافند، ادامه دارد.
 
به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز به نقل از العالم، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد؛ برنامه های این  کشور برای تجهیز ارتش خود به موشک های بسیار دقیقی که می توانند سپر موشکی آمریکا را بشکافند، ادامه دارد.

 

به گزارش پایگاه روسیا الیوم، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در مجلس این کشور گفت: تا کنون سیزده لشکر پدافندی به اس – 400 مجهز شده اند. 9 لشکر دیگر نیز به سامانه یارس مجهز شده اند که می تواند سپر موشکی دشمن فرضی را بشکافد.

 

شویگو افزود: 99 درصد از سکوهای شلیک موشک روسیه در حالت آماده باش جنگی و 69 درصد آن ها آمادۀ شلیک فوری اند. شویگو، همچنین، گفت ارتش سال گذشته 190 فروند موشک بالدار دریافت کرده است که قابلیت شلیک از خشکی، دریا و هوا را دارند.

 

وزیر دفاع روسیه گفت نیروی دریایی این کشور اکنون 9 زیر دریایی استراتژیک موشک انداز دارد که به شکل مستمر در آب های بین المللی در حال گشت زنی هستند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


ضد حال مجلس سنای آمریکا به عربستان
برخی از اعضای مجلس سنای آمریکا تلاش کردند با تصویب لایحه‌ای مانع بخشی از قرارداد فروش سلاح به عربستان سعودی شوند.
 
به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، قانونگذاران مجلس سنای آمریکا در تلاش هستند تا با قرارداد تسلیحاتی میان کاخ سفید و عربستان سعودی مقابله کرده و حداقل بخشی از آن را متوقف کنند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» در لایحه‌ای که ساعات پایانی روز پنجشنبه از سوی «رند پاول» سناتور جمهوری‌خواه، «کریس مورفی» و «ال فرانکن» سناتورهای دموکرات ارائه شد، وتوی سنا روی بخشی از این قرارداد درخواست شده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


حمله توپخانه‌ای ترکیه به مواضع نیروهای دموکراتیک کُرد سوری
در حومه حلب رخ داد؛

ارتش ترکیه

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
توپخانه های ارتش ترکیه مواضع نیروهای دموکراتیک کُرد سوری را در حومه استان حلب مورد هدف قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العهد، توپخانه های ارتش ترکیه مواضع نیروهای دموکراتیک کُرد سوری در حومه استان حلب را گلوله باران کردند.

خبر دیگر اینکه درگیریها میان نیروهای دموکراتیک کُرد سوری و تروریست های داعش در حومه استان الرقه تشدید شده است.

در همین حال، دیدبان حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان) اخبار منتشر شده مبنی بر پیشروی های گسترده ارتش سوریه در رشته کوههای استراتژیک الشومریه در حومه حمص را تأیید کرد.

این در حالی است که تروریست های تکفیری شهرک الزهراء واقع در حلب را هدف سنگین ترین حملات خمپاره ای قرار دادند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


تسلیحات الکترونیکی روسی در اختیار داعش

گروه تروریستی داعش توانسته است از راهها و منابع گوناگون به سامانه های الکترونیکی ساخت روسیه برای جنگ افزارهای انفرادی دست یابد.

 

 شبه نظامیان داعش و جبهه النصره تسلیحات مجهز به دوربین های الکترونیکی دید شبانه را که در کارخانه های روسیه تولید شده اند، از راههای مختلف بدست آورده اند.
بنا به گزارش روز پنجشنبه رسانه روسی اسپوتنیک، یک منبع آگاه بدون معرفی نام به روزنامه کامرسانت گفت: مبدل های الکترونوری تولید کارخانه های روسیه را در آنجا ( مقر تروریست ها) پیدا کردیم.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


رئیس برکنار شده اف‌بی‌آی، ترامپ را «دیوانه» خوانده بود

 

جیمز کومی

یک رسانه آمریکایی گزارش داد که رئیس برکنار شده اف‌بی‌آی در واکنش به ادعای چندی قبل دونالد ترامپ درباره شنود مکالماتش توسط باراک اوباما، او را «دیوانه» خوانده بود.

در حالی که واکنش‌ها به برکناری «جیمز کومی» از ریاست اف‌بی‌آی ادامه دارد نیویرک تایم خبر داده که کومی،‌ یک بار رئیس‌جمهور آمریکا را «دیوانه» ‌خوانده بود.

 بامداد روز چهارشنبه دونالد ترامپ رئیس اف‌بی‌آی را از کارش برکنار کرد؛ ‌اقدامی که به سرعت به تیتر رسانه‌های آمریکایی تبدیل شد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


هلاکت چندین عضو طالبان در افغانستان

 

طالبان

مقام های افغان اعلام کردند که 17 عضو طالبان در مناطق مختلف استان قندهار در جنوب این کشور به هلاکت رسیدند و ده ها عضو دیگر زخمی شدند.

ضیاء دورانی سخنگوی پلیس قندهار در مصاحبه با خبرگزاری افغان پژواک گفت : نُه عضو طالبان (دیروزچهارشنبه) هنگام ساختن مین در منطقه "بند تیمور" شهر "مایوند" کشته و 8 عضو دیگر زخمی شدند.

در میان تلفات جسد یک سرکردۀ طالبان به نام الظواهری وجود داشت.


خبر دیگر اینکه نیروهای مسلح طالبان به یکی از مواضع پلیس در منطقه "غوراک" حمله کردند که به گفته دورانی ؛ در تیراندازی متقابل 8 نیروی طالبان به هلاکت رسیدند و 6 نیروی دیگر زخمی شدند ولی هیچ آسیبی به هیچ یک از نیروهای پلیس نرسید.


دورانی همچنین اعلام کرد: انفجار یک مین در روستای میسرآباد در منطقه "ارغنداب" نیز به زخمی شدن یک شهروند افغان منجر شد که طالبان این بمب را کارگذاشته بود. 


نیروهای امنیتی ویژه شهر قندهار هم 2 فرد مظنون را دو منطقه جداگانه به اتهام ارتکاب جرایم تروریستی بازداشت کردند. 


استان قندهار در جنوب افغانستان این روزها شاهد درگیری های مسلحانه و ترورهای پیاپی است. 



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


لطف ترامپ و احترام ویژه سعودی‌ها

 

ترامپ

رئیس جمهوری آمریکا چه چیزی به امت عربی و اسلامی تقدیم کرده است که سزاوار احترام ویژه عربستان سعودی باشد.

روزنامه رای الیوم چاپ لندن در مقاله ای به قلم عبدالباری عطوان نوشت: ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی از هفده تن از سران کشورهای عربی و اسلامی دعوت کرد در نشست با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا طی سفرش به ریاض در بیستم این ماه (میلادی) حضور یابند.

درباره دستور کار این نشست و مسائلی که ممکن است در آن بررسی شود خبری درز نکرده است. آیا این نشست با هدف قرار دادن ترامپ در صدر ائتلاف همین کشورهای سنی است یا برای اینکه وی را تبرئه و شهرتش را به عنوان رئیس جمهور نژاد پرست متنفر از اسلام و مسلمانان پاک کنند. ترامپ در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و صدور حکم برای جلوگیری از ورود اتباع شش کشور عربی به آمریکا بی شرمانه این تنفر را نشان داد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


درخواست عبدالله صالح از روسیه

 

علی عبدالله صالح

رئیس حزب کنگره مردمی یمن طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور روسیه از او خواست با اعمال فشار بر شورای امنیت، زمینه را برای صدور قطعنامه‌ای علیه کشورهای متجاوز به یمن و توقف جنگ در این کشور فراهم سازد.

به گزارش مشرق، «علی عبدالله صالح» رئیس حزب کنگره مردمی یمن و رئیس‌جمهور پیشین این کشور در نامه‌ای به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و رئیس حزب «روسیه واحد»، هفتاد و دومین سالگرد پیروزی روسها بر آلمان نازی را به او تبریک گفت.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


اقدام تحریک آمیز ایران/ مقامات امنیت ملی آمریکا وارد عمل شدند
 
ماهواره اقدام تحریک آمیز ایران/ مقامات امنیت ملی آمریکا وارد عمل شدند
 
 
 
 
 

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، پایگاه آمریکایی "واشنگتن فری بیکن" (Washington Free Beacon) با انتشار گزارشی تحت عنوان "ایران دو ماهواره به فضا می فرستد که به احتمال زیاد پوششی برای برنامه غیرقانونی موشک های بالستیک بین قاره ای این کشور است" به برنامه ماهواره ای و فضایی ایران پرداخته و از نگرانی مقامات آمریکایی نسبت به استفاده ایران از این تکنولوژی در سیستم موشکی سخن به میان آورده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


پسر ملک سلمان سفیر ریاض در آمریکا شد

 


پادشاه عربستان طی حکم‌هایی سلطنتی دست به تغییرهایی در کابینه و انتصاب‌های جدید زد؛ از جمله انتخاب پسرش خالد بن سلمان به‌عنوان سفیر این کشور در آمریکا.

 ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان طی حکم‌هایی چند وزیر را از کار برکنار و افراد جدیدی را به جای آنها گماشت.

براساس این اوامر سلطنتی، ملک سلمان پسرش، خالد بن سلمان را به عنوان سفیر این کشور در آمریکا منصوب کرد. بدین ترتیب، خالد بن سلمان جایگزین عبدالله بن فیصل بن ترکی خواهد شد.

همچنین شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان بن عبدالعزیز دیگر پسر پادشاه به‌عنوان وزیر مشاور در امور انرژی و صنعت و معدن تعیین شد.

طبق این حكم‌ها، عادل الطریفی، وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی از این پست کنار گذاشته شده و دکتر عواد بن صالح العواد جانشین او شد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسکای نیوز عربی،همچنین پادشاه عربستان محمد بن ابراهیم السویل، وزیر مخابرات و آی تی را از این پست برکنار کرده و مهندس عبدالله بن عامر السواحه را جانشین او کرد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


جنگ لفظی میان پیونگ‌یانگ و تل‌آویو

 

اظهارات وزیر دفاع رژیم صهیونیستی علیه رهبر کره‌شمالی در میانه دعوای واشنگتن و پیونگ‌یانگ، پای اسرائیلی‌ها را هم به این دعوا باز کرد تا کره‌شمالی رژیم صهیونیستی را تهدید به «تنبیه» کند.

دولت كره‌شمالي ديروز در بيانيه‌اي از مقام‌هاي رژيم صهيونيستي خواست قبل از آنكه بخواهند در مورد رهبران پيونگ‌يانگ سخني به زبان بياورند «دو بار فكر كنند». كره‌شمالي رژيم صهيونيستي را «تنها دارنده سلاح هسته‌اي» در خاورميانه و درنتيجه تهديدكننده صلح و ثبات در منطقه خواند. پيونگ‌يانگ هشدار داد درصورت نياز اين رژيم را به «بدترين شكل ممكن تنبيه خواهد كرد».

تهديد كره‌شمالي پس از آن مطرح شده كه وزير دفاع رژيم صهيونيستي در گفت‌وگو با يكي از رسانه‌هاي عبري‌زبان گفت كه كيم‌جونگ‌اون، رهبر كره‌شمالي، «ديوانه» است و ثبات جهاني را به خطر انداخته است. آويگدور ليبرمن به يك وب‌سايت خبري گفته بود كه به‌نظر مي‌رسد رهبران كره‌شمالي با آزمايش‌هاي هسته‌اي خود از «خط قرمزها» گذشته‌اند.

پيونگ‌يانگ در پاسخ گفت: «



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


عطوان: ترامپ برای خالی کردن کامل خزانه عربستان به منطقه سفر می‌کند

 


عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رای الیوم و تحلیلگر مشهور عرب در مطلبی به سفر احتمالی دونالد ترامپ به منطقه غرب آسیا در ماه آینده پرداخت و نوشت: رئیس جمهوری آمریکا پس از شکست‌های خود در صد روز اول ریاست جمهوری‌اش برای باج خواهی و خالی کردن خزانه کشورهای عربی از جمله عربستان به منطقه سفر می‌کند.

به گزارش ايرنا، عطوان در تحلیل روز یکشنبه خود می افزاید، گذشت یکصد روز از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا پر از شکست و ناکامی بود.

ترامپ در برابر کره شمالی کاملا شکست خورد؛ کره شمالی این کشور کوچک محاصره شده توانست دولت آمریکا را به چالش بکشاند و برنامه هسته ای و برنامه موشک های بالستیک خود را ادامه داده و پیش ببرد. کار به جایی رسید که اکنون آمریکا دم از گفت وگو با این کشور می زند آن هم پس از آن که از حمله هسته ای و موشکی و فرستادن ناو هواپیمابر دم می زد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


شناسایی برخی عوامل حادثه تروریستی میرجاوه

 


نائب رئیس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس از شناسایی برخی از عوامل حادثه تروریستی میرجاوه خبر داد.

ابولفضل حسن‌بیگی نائب رئیس دوم کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی ، با بیان اینکه قرار بود با حضور هیئت پارلمانی پاکستان امروز حادثه تروریستی میرجاوه در مجلس بررسی شود، اظهار داشت: به دلیل عدم حضور هیئت پاکستانی این جلسه به زمان دیگری موکول شد.

وی با بیان اینکه وزارت‌ امورخارجه، وزارت کشور، نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی در حال پیگیری حادثه تروریستی میرجاوه هستند، ادامه داد: برابر اعلام مقامات امنیتی، تحقیقاتی در زمینه این حادثه تروریستی انجام شده و برخی از عوامل آن شناسایی شده‌اند.

نائب رئیس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس تصریح کرد: برای شناسایی و دستگیری عوامل حادثه تروریستی میرجاوه چند روز دیگر زمان لازم است تا کارهای اطلاعاتی و امنیتی کامل انجام و در نهایت عوامل این حادثه دستگیر شوند.

روز چهارشنبه (6اردیبهشت) ساعت 19 در درگیری اشرار مسلح با مرزبانان نیروی انتظامی در میرجاوه، 9 مرزبان شهید، یک نفر مفقود و دو نفر مجروح شدند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


چرا امکان جنگ با ایران بلوفی بیش نیست؟
 
پرچم آمریکا

هزینه‌های بالای جنگ با کشوری همچون ایران و صدالبته تأثیرات اقتصادی در بازار بین‌الملل از عواملی است که فرض تهدید را دچار ابهامات جدی می‌کند.

به گزارش مشرق، مهم‌ترین شاخصه‌ی یک تهدید کارآمد، «باورپذیری» آن است. بدین معنا که کاری  کند که رقیب، باور کند آن تهدید، عملی خواهد شد، اگرچه ممکن است اساسا بلوفی بیش نباشد. البته ممکن است برای باورپذیر بودن تهدید، چند نمایش کودکانه هم به اجرا دربیاید. مانند اقداماتی که ایالات متحده در چند وقت اخیر انجام داده است: شلیک چند موشک به سوریه، راه انداختن چند ناو به سمت کره‌ی شمالی و یا استفاده از بزرگ‌ترین بمب غیراتمی در افغانستان. اما سیاستمدار خبره، با فهم صحیح و همه‌جانبه از تغییر و تحول محیط پیرامون، اسیر چنین صحنه‌آرایی‌هایی نخواهد شد.

موضوع رویاریی نظامی آمریکا با ایران نیز در چند وقت اخیر، توسط برخی سیاسیون و رسانه‌های آمریکایی و شبکه‌ی غربگرایان داخلی مورد بحث قرار گرفته و تلاش‌هایی برای جدی قلمداد شدن این تهدید نیز در دستور کار قرار گرفته است. اما با توجه به دلایل مختلف، باورپذیری اینگونه تهدیدات با ابهامات جدی روبرو است. حتی امکان‌سنجی این اتفاق توسط اندیشکده‌ها و متفکران آمریکایی نیز مؤید پوشالی بودن چنین موضوعاتی است. از منظر اندیشکده‌ها و استراتژیست‌های آمریکایی، تهدید نظامی یا جنگ با ایران، اساسا به دو دلیل با چالش جدی مواجه است:


:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


اردوغان: غربی‌ها مثل «شتر مرغ» رفتار می کنند
 
 رئیس جمهوری ترکیه با انتقاد از بی تفاوتی غرب در قبال گرسنگان و قحطی زدگان در آفریقا، رهبران کشورهای توسعه یافته غربی را به شترمرغ تشبیه کرد.
 

به نقل از حریت، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در کنفراس مطبوعاتی مشترک امروز خود با همتای سومالیایی خود گفت که غرب تعهدات خود در قبال ۱۴۴ میلیون تن از مردم آفریقا که مشغول دست و پنجه نرم کردن با قحطی هستند را نادیده گرفته است.

 

بر اساس این گزارش، اردوغان همچنین بر ایستادگی کشورش به پای قحطی زدگان آفریقایی تاکید کرد و گفت: دستکم ۱۴ میلیون انسان که اغلب آنها زن و کودک هستند از فرط گرسنگی در آفریقا زجر می کشند.

 

وی همچنین کشورهای غربی را به بستن چشم خود به روی حقیقت متهم کرد و گفت: بسیاری از کشورهای پیشرفته غربی در مواجهه با چنین تراژدی انسانی مانند شترمرغ رفتار می کنند!

 

وی افزود: علیرغم آنهایی که چشم های کورشان را به روی مردمی که خود را در فقر و گرسنگی سر پا نگه می دارند، ما پای آنها خواهیم ایستاد. شما نمی توانید در خصوص صلح و ثبات در جهان صحبت کنید، زمانی که کودکان از فرط گرسنگی جان می دهند.

 

رئیس جمهوری سومالی نیز در این کنفرانس مطبوعاتی، با تقدیر از تلاش های ترکیه در راستای ساخت کشورش طی سالهای گذشته، ابراز امیدواری کرد که این حمایت های آنکارا از سومالی ادامه یابد.

 
 
 
 


:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


فرانسه حمله اشرار مسلح به مرزبانان ایرانی را محکوم کرد
 
 
 
SNN
 
 فرانسه حمله اشرار مسلح به مرزبانان ایرانی را محکوم کرد
 
 وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای حمله گروهک تروریستی-تکفیری «جیش ‌الظلم» به مرزبان‌های ایرانی که به شهادت دست‌کم ۱۰ نفر از آنها منجر شد را محکوم کرد.
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای حمله گروهک تروریستی-تکفیری «جیش ‌الظلم» به مرزبانان ایرانی که به شهادت دست‌کم 10 نفر از آنها منجر شد را به خانواده‌های قربانیان و مردم ایران تسلیت گفت.

 وزارت خارجه فرانسه همچنین حمله گروهک تروریستی-تکفیری «جیش ‌الظلم» را محکوم کرده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


نگرانی عربستان و قطر از پیروزی احتمالی ماکرون در انتخابات فرانسه

 رسانه‌های بین‌المللی با دقت نتایج دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه را دنبال کردند؛ چرا که هویت و افکار ساکن جدید کاخ الیزه از جوانب متعددی برای اروپا و دیگر نقاط مهم جهان به شمار می‌آید.

رئيس‌جمهور فرانسه براساس قانون اساسي پنجمين جمهوري كه توسط ژنرال دوگل در 1958تثبيت شد، تعيين‌كننده سياست‌هاي خارجي، دفاعي و همچنين كليددار تسليحات هسته‌اي اين كشور است؛ بنابراين تأثير سياست‌هاي او بر آينده اتحاديه اروپا و همچنين منطقه خاورميانه از اهميت بالايي برخوردار است.

براساس نتايج دور اول انتخابات، امانوئل ماكرون، نامزد ميانه‌رو در كنار مارين لوپن، نامزد راست‌افراطي فرانسه به دور دوم رقابت‌ها راه يافته‌اند؛ اين در حالي است كه با توجه به حمايت ساير نامزدهاي بازمانده از دور دوم انتخابات و همچنين بسياري از احزاب فرانسوي از ماكرون، به‌نظر مي‌رسد او شانس بيشتري براي ورود به كاخ اليزه داشته باشد.

به اين ترتيب، پيش‌بيني سياست‌هاي حاكم بر عملكرد ماكرون در قبال خاورميانه، به مسئله‌اي حساس و با اهميت تبديل شده است. البته با نگاهي به جو حاكم بر رقابت‌هاي انتخاباتي فرانسه، واضح است كه مشكلات اقتصادي، مسئله مهاجران و كيفيت تعامل با اتحاديه اروپا، موضوعات محوري و مورد نظر كانديداها بوده اما در اين ميان، نشانه‌هايي هرچند مختصر از سياست‌هاي ماكرون در مورد بحران‌هاي خاورميانه به چشم مي‌خورد.

مي‌توان از حضور جان اف لودريان، وزير دفاع فرانسه و همچنين بسياري از ديپلمات‌هاي فعلي اين كشور در ستاد انتخاباتي ماكرون نتيجه گرفت، سياست‌هاي عمومي وي درباره بخش قابل توجهي از بحران‌هاي خاورميانه، دچار تغيير جدي نشده يا در بهترين حالت با اجراي برخي تعديلات به شكل فعلي ادامه خواهد يافت.

اما اين نامزد 39ساله، مواضع شفاف و البته مختصري را نيز درباره بحران سوريه، نزاع فلسطين و اسرائيل، الجزاير، تركيه و همچنين برخي پادشاهي‌هاي خليج‌فارس بيان كرده است.ماكرون در پرونده سوريه، همواره بر حركت براساس اولويت‌هاي فرانسه تأكيد كرده و معتقد است كه اولويت مطلق اين كشور در سوريه، مبارزه با داعش و ساير سازمان‌هاي تروريستي است. اگرچه در ساير مواضع اين كانديداي فرانسوي، هيچ نشانه‌اي از حمايت يا همراهي با سياست‌هاي بشار اسد ديده نمي‌شود اما مي‌توان انتظار داشت كه در صورت ورود او به كاخ اليزه، اولويت فرانسه از بركناري اسد به مبارزه با داعش و به‌طور كلي تروريسم تغيير خواهد يافت.

از سوي ديگر، ماكرون همواره نسبت به تكرار اشتباهاتي كه منجر به ايجاد دولت‌هاي شكست‌خورده، در عراق و ليبي شده هشدار داده؛ امري كه نشان‌دهنده مخالفت ضمني او با مداخله نظامي براي حل بحران سوريه است. ماكرون به‌طور مشخص، عمليات سياسي را اصلي‌ترين راه‌حل براي پايان جنگ داخلي سوريه به‌حساب مي‌آورد؛ البته با عملكرد گفت‌وگوهاي ژنو نيز موافق نيست و معتقد است كه بايد تمامي طرف‌هاي درگير به غيراز تروريست‌ها در اين مذاكرات حضور داشته باشند.

اين نامزد ميانه‌رو، برخلاف انتظار در مسئله فلسطين، مخالف به رسميت شناختن فوري اين كشور بوده و معتقد است كه اين امتياز، نبايد به‌عنوان يك برگ برنده فرانسه در معادلات خاورميانه به‌زودي خرج شود؛ البته از سوي ديگر همواره مخالفت خود را با شهرك‌سازي‌هاي رژيم صهيونيستي اعلام كرده و صراحتا اقدامات نتانياهو را خلاف قوانين بين‌المللي به شمار آورده است.

اما شايد مهم‌ترين بخش سياست‌هاي اعلام شده ماكرون در قبال خاورميانه تا به اين لحظه، موضعگيري او عليه برخي از كشورهاي عربي خليج‌فارس بوده است. ماكرون در مصاحبه با شبكه BFM TV به‌طور مشخص از قطر و عربستان نام برده و گفته است درصورت پيروزي در انتخابات، مطالبات زيادي از اين دو كشور، به‌منظور شفاف‌سازي نقش آنان در حمايت مالي از سازمان‌هاي تروريستي و هرگونه كمك به دشمنان فرانسه خواهد داشت.

او همچنين در اين مصاحبه به صراحت گفته است كه در صورت پيروزي، توافق‌هاي دوجانبه‌اي كه به سود قطر باشد را لغو خواهد كرد.به گفته ماكرون، دولت‌هاي سابق فرانسه به‌ويژه در دوران ساركوزي، تسامح زيادي از خود در مقابل قطر نشان داده‎اند سياستي كه قطعا در صورت پيروزي او در انتخابات تغيير خواهد كرد.

مشاهده چنين مواضعي عليه پادشاهي‌هاي خليج‌فارس از سوي فردي كه انتظار مي‌رود در آينده‌اي نزديك به‌عنوان رئيس‌جمهور فرانسه، مديريت سياست خارجي اين كشور را در دست بگيرد، اگر نه بي‌سابقه، بسيار نادر به شمار مي‌آيد.
اگرچه كشورهايي همچون عربستان و قطر تا اين لحظه در برابر مواضع ماكرون واكنشي از خود نشان نداده‌اند اما با نگاهي به رسانه‌هاي وابسته به آنها مي‌توان نشانه‌هاي نگراني اوليه را به وضوح مشاهده كرد.

فرانسه در دوران ساركوزي با هدف جذب سرمايه‌گذاري و حمايت‌هاي مالي كشورهاي عربي خليج‌فارس، تا حد زيادي به آنها نزديك شد و اين سياست در دوران اولاند با وجود اختلافات مبنايي اين دو رئيس‌جمهور در حوزه ديپلماسي ادامه پيدا كرد تا حدي كه او به‌عنوان مهمان ويژه در نشست شوراي همكاري خليج‌فارس در رياض شركت كرد.

حالا اما به‌نظر مي‌رسد پادشاهي‌هاي خليج‌فارس كه تا حد زيادي از رويكردهاي ترامپ در خاورميانه راضي هستند بايد خود را براي مقابله با سياست‌هاي انتقادي رئيس‌جمهور احتمالي فرانسه در آينده‌اي نزديك آماده كنند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی


رئیس جدید سرویس مخفی آمریکا منصوب شد

 


دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا یک ژنرال بازنشسته تفنگداران دریایی این کشور را به نام «راندولف آلس» به عنوان رئیس جدید سرویس مخفی آمریکا انتخاب کرد.

بدین ترتیب، آلس وظیفه نظارت بر آژانسی را به عهده خواهد داشت که طی چند سال اخیر، با رسوایی‌هایی متعددی روبه‌رو بوده است.

آلس 35 سال سابقه خدمت در تفنگداران دریایی ارتش آمریکا را در کارنامه خود دارد و پیشتر سمت معاون کمیسیون حفاظت گمرک و مرزها را به عهده داشته است. او قبلا نیز سمت نظارت بر شاخه هوایی و دریایی سرویس مخفی آمریکا را به عهده داشت.

آلس جانشین «جوزف کلنسی» خواهد شد که در ماه مارس بازنشسته شد، و وظیفه هدایت سرویس مخفی آمریکا را به عهده خواهد گرفت که اخیرا با چندین مشکل در حوزه های امنیتی و حوزه کارکنان روبرو شده بود. یکی از این مسائل، ورود غیر قانونی برخی افراد به محوطه کاخ سفید است که جدیدترین مورد آن ماه گذشته رخ داد. در این حادثه، یک مرد پس از پریدن به آن طرف حصارهای محوطه کاخ سفید، حدود 15 دقیق در محوطه آن پرسه می‌زد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آسوشیتدپرس،انتصاب آلس به این سمت، حاکی از ادامه اعتماد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ژنرال‌های بازنشسته ارتش برای تصدی سمت‌های عالی دولتی است.

آلس به «جان کلی»، وزیر امنیت داخلی آمریکا پاسخ‌گو خواهد بود. «کلی» نیز از ژنرال‌های بازنشسته تفنگداران دریایی آمریکاست.



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی